Husk at du skal leve

Hvordan har du det med deg selv og økonomien din i dag? Har du søkt lån i banken, eller vurderer du å gjøre det? Det er mange ting man skal tenke på når det gjelder egen økonomi og lån er bestandig en viktig del av det totale bildet.

Personlig økonomi er ingen enkel kunst å håndtere, og det krever en god del selvinnsikt hvis man skal få den riktige balansen. Å ha balanse er viktig i livet for hvis ting skjærer seg på en plass så vil dette fort kunne påvirke andre deler av livet.

Et lån, og da spesielt et huslån, er noe som vil påvirke den økonomiske virkeligheten din i mange år fremover og det er derfor viktig at du har tenkt nøye gjennom saken før du går til det skrittet og takker ja. En annen ting skal du også være klok å tenke nøye gjennom: hvor stort lån skal du ta? Skal du ta det maksimale lånet du kan få, eller skal du begrense deg litt slik at du får en romsligere økonomi? Dette spørsmålet er det vanskelig å svare godt på, for husk at man naturligvis har lyst på et så fint hus som mulig – og denne tanken er det vanskelig å skyve fra seg.

Men som overskriften sier: husk at du også skal leve, og at du skal leve på en slik måte at du kan unne deg litt ekstra nå og da når du har lyst til det. Vi snakker ekstra klær, frisørtimer, en hotellweekend, nye sko, kino og så videre. Har man ikke råd til dette tyder ting på at man har en økonomisk situasjon som er for trang og dette skal man ta høyde for før man søker om et lån.

Dette med privatøkonomi er ikke enkelt og det er mange ting man skal forholde seg til. Husk også på at en dårlig økonomi kan gå utover det sosiale aspektet av livet ditt – og det er langt mer alvorlig enn å ha et litt penere hus…